2017 - Openluchttheater Valkenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2017

FOTO EN VIDEO

Hieronder mooie foto's van onze 'huis' fotografen.
Klik HIER voor onze YouTube video's door Hélène Hoenjet.


ZATERDAG 15 JULI
PURE 99 met THE 70’s UNPLUGGED

De Nederlandse band Pure 99 neemt je mee naar deze gouden jaren van de popmuziek met prachtige songs van Fleetwood Mac, Crosby-Stills-Nash & Young, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, Rod Stewart, James Taylor en vele anderen. Door de akoestische setting en de intense stemmen van singer-songwriter Joost Dobbe en Vannessa Thuyns (o.a. musical Hair en The Carpenstars) hoor je de legendarische songs zoals ze bedoeld zijn: pakkend, meeslepend, ontroerend.
Foto's: Monique Frederickx


WOENSDAG 12 JULI
WMC ON TOUR
Concert door de National Band of New Zealand met medewerking van Maori-dansgroep Aotearoa Mai Tawhiti.
Foto's: Jos GöritzerZONDAG 9 JULI
HANS EN GRIETJE door Blazersensemble Zuiderwind
In deze familievoorstelling van blazersensemble Zuiderwind speelt sopraan/vertelster Aline Lermytte de hoofdrol. Zij vertelt niet alleen een pracht van een verhaal maar zet de jongste toeschouwers ook ‘aan het werk’. Sta er dus niet van versteld dat je af en toe van het puntje van je stoel wordt gelicht of je stem mag laten horen. Deze voorstelling voor kinderen en hun familie duurt 50 minuten en is gebaseerd op de sprookjesopera van Engelbert Humperdinck.
Foto's: Frank Buschmann


ZATERDAG 8 JULI
TOUCH OF TOTO
Tijdens het spectaculaire concert van ruim 2,5 uur vuren de zeven bandleden van Touch of Toto alle grote hits van de Amerikaanse rockband op je af. Compleet met het legendarische decor waarmee Toto in de jaren ’80 en ’90 furore maakte. Een tribute kortom van wereldniveau die visueel en akoestisch staat als een huis en wordt gebracht in de originele Toto-bezetting, dus met twee toetsenisten, percussie en achtergrondzang.
Foto's: Monique FrederickxDONDERDAG 6 JULI
MÓNICA CORONADO en MANITO
Concert vol Spaanse passie met de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado. Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika worden overgoten met een flamenco-sausje. Flamencogitarist Manito tekent voor de virtuoze en opzwepende begeleiding.
Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 1 JULI
HER MAJESTY met Crosby, Stills, Nash en Young
‘Sublieme ode aan CSNY’. ‘Niet te overtreffen’. De pers is unaniem lovend over Her Majesty, de Nederlandse groep die een eerbetoon brengt aan David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. Met voor de pauze werk van de bands waarin ze speelden – The Byrds, Buffalo Springfield en The Hollies – en hoogtepunten van het debuut van Crosby, Stills & Nash.
Foto's: Hugo van Ool


VRIJDAG 30 JUNI
ALLES GEIT PLAT
Tweede editie van het muzikale feestje van een groot aantal Limburgse muzikanten, die een ode brengen aan hun favoriete artiesten in hun eigen moerstaal. Soms alleen, soms als duo, soms met z’n allen. Met Ivo Rosbeek, Ton Engels, Joep Conjaerts, Dan Vanhoudt, GR Harrison, Joep Larue, Kristy Hollands, Maartje en Janneke Meessen, Ron Bormans, Paul van Loo, Harold K. Linda Koolen, Winand, Bart en Rene Bijlmakers.
Foto's: Monique Frederickx


DONDERDAG 29 JUNI
EGBERT DERIX (piano) en SEF THISSEN (bariton) met WANDERN
Wandern is de titel van een nieuwe liederencyclus van pianist/componist Egbert Derix, grotendeels gebaseerd op gedichten van zijn vader, journalist Jan Derix en aangevuld met eigen teksten en van zijn broer, filosoof Govert Derix. Daarnaast gebruikte Egbert liedteksten van Ton Engels en Frans Pollux. Alle teksten gaan over ‘wanderen’ (wandelen, zwerven, rondtrekken), in letterlijke en figuurlijke zin, en zijn door Egbert vertaald in het Duits, de taal van de liedkunst.
Foto's: Jos Göritzer


Zaterdag 24 juni 2017
MIDSUMMER PROG FESTIVAL
Line Up:
Pain of Salvation
Iamthemorning
Caligula's Horses
Gazpacho
Anathema
Organisatie: Muziekgieterij Maastricht, Glassville Music en Kscope in samenwerking met Openluchttheater Valkenburg.
Foto's: Monique Frederickx


VRIJDAG 23 JUNI
TIRR FEST
De beste tribute bands op één festival. Met focus op de rockmuziek van de jaren ’90. Met onder andere Musest, de beste Muse-tribute ter wereld, die in het openluchttheater een speciale XL-show brengt. Verder onder meer FOO FIGHTERS by AC/DC UK, EDITORS by reEditors, KINGS OF LEON by Kings of Lyon (UK) en GREEN DAY by Bullet in a Bible.
Foto's: Jos Göritzer


DONDERDAG 22 JUNI
LOTTE WALDA
Singer-songwriter Lotte Walda (19) zingt haar hele leven al, maar ze werd pas vorig jaar nationaal bekend door Giels Talentenjacht (GTJ) van radio-dj Giel Beelen. Daarbij werd ze uit 1200 inschrijvingen gekozen tot bij de laatste elf, met onder meer een optreden met Douwe Bob in Paradiso in Amsterdam als gevolg. In het openluchttheater neemt ze een aantal gastmuzikanten mee voor een gevarieerde, avondvullend programma.
Foto's: Jos Göritzer


ZATERDAG 17 JUNI
TRIJNTJE OOSTERHUIS met band
Als popzangeres brak ze in de jaren negentig door met de band Total Touch, maakte diepe indruk bij de opening van de Amsterdam ArenA met de hymne De Zee en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige en beste zangeressen van ons land. En nu staat Trijntje Oosterhuis in Openluchttheater Valkenburg, vergezeld door de beste muzikanten van Nederland. Een topact op een toplocatie!
Foto's: Monique Frederickx


ZATERDAG 10 JUNI
THE DUTCH EAGLES
A California Summer Night
Tijdens een zwoele avond vol hoogtepunten uit het werk van The Eagles en illustere genre- en tijdgenoten werden we meegenomen naar het California van de 70’s. Met meer dan 25 gitaren, loepzuivere zang en vooral heel veel plezier en overtuiging brachten de Dutch Eagles deze tijdloze muziek tot leven!
Foto's: Monique Frederickx


WOENSDAG 7 JUNI
Benefietconcert Stichting Muziek JONG VOOR OUD
Sopraan Fenna Ograjensek, bariton Sef Thissen en Blazersensemble Helicon o.l.v. Björn Bus presenteren een afwisselend programma. Met de opbrengst van dit benefietconcert worden concerten en workshops mogelijk gemaakt voor ouderen in Limburg, uitgevoerd door jong talent van Conservatorium Maastricht.
Foto's: Hugo van Ool


VRIJDAG 2 JUNI
JEUGDTONEEL VALKENBURG met EEN HART VAN IJS???
Spannende, vrolijke musical over een actueel, beladen onderwerp: pesten. Over een jongetje dat dag in dag uit wordt gepest, wegloopt van school en ’s nachts in een droomwereld belandt. Dan is hij de held die het opneemt tegen het kwaad. Maar wat als hij weer wakker wordt? Het concept van deze familievoorstelling is van Walter Odekerken.
Foto's: Monique Frederickx


DONDERDAG 1 JUNI
RAFAEL FRAGA QUARTET met FADO MEETS BOSSANOVA
In deze muzikale ontmoeting combineert gitarist/zanger Rafael Fraga de lyrische romantiek van de Portugese fado met de rijke harmonieën en ritmes van de Braziliaanse Bossanova. Fado meets Bossanova neemt de luisteraar mee op een uitdagende ontdekkingsreis naar de nostalgische landschappen rondom Lissabon en die van de Braziliaanse steden en stranden. Fado meets Bossanova vol van hunkering en verlangen.
Foto's: Hub. Stohr

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu