OT: Het grote podium buiten


GT: Het intieme Grottheater binnen

Beleef een onvergetelijke voorstelling tussen ‘mergel en groen’ in Openluchttheater Valkenburg. Bijna 100 jaar oud en nog altijd springlevend! Voorstellingen vinden plaats in het monumentale Openluchttheater of in de intieme setting van het (half open) Grottheater.

Zitplaatsen

Het Openluchttheater heeft 800 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd. Ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune. Omdat deze is ontworpen in de vorm van een amfitheater heb je overal goed zicht en gehoor.
Het Grottheater heeft 120 zitplaatsen. Ook hier zijn de zitplaatsen ongenummerd.

Openingstijden

De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend. Bij binnenkomst vind je het terras van ons theater links van het podium. Dit is in de pauze en vóór en na de voorstelling geopend.

Weersverwachting

We gaan uit van een mooie zomer en voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door. Als het heel hard regent of onweert zullen wij zoeken naar een vervangende locatie. Bij twijfel kijk dan op onze homepagina voor Het Laatste Nieuws of bel met onze kassa 06-10023912. Het theater ligt in een bosrijke omgeving dus neem een jasje of vestje mee. Er zijn poncho’s en plaids tegen een kleine vergoeding beschikbaar.

Rookbeleid

Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Tijdens kindervoorstellingen is het hele theater – ook in de pauze – rookvrij.

Parkeren

U kunt parkeren op twee parkeerplaatsen in de Prins Bernhardlaan, circa 2 minuten van het theater. Om bij het theater te komen loop u langs multifunctioneel centrum De Polfermolen. Dit ligt tegenover het openluchttheater.

Mindervaliden

Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Aangezien het theater zich achter een heuvel in de bosrand bevindt kan het noodzakelijk zijn dat een handje hulp nodig is. Hiervoor kunt u vooraf even bellen met ons theater 043-6015044. Er zijn 4 speciale parkeerplaatsen schuin tegenover het theater.
Verhindering.
Indien u verhinderd bent, kunt u wellicht iemand anders blij maken met de kaarten. Helaas kunnen wij geen gekochte kaarten terugnemen.

Verhuringen