PROGRAMMA 2015 - Openluchttheater Valkenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

PROGRAMMA 2015

 
* Familie voorstellingen
* Kindervoorstellingen

 

16 JULI  OLEG FATEEV TRIO
Het Oleg Fateev Trio speelt voornamelijk volksmelodieën en dansritmen uit Moldavië, het land waar bayanspeler Oleg Fateev geboren en getogen is. Muziek vol passie en dynamiek, lyrisch en ontroerend. Het trio (bayan, klarinet, contrabas) wordt tijdens dit concert aangevuld met gastmusicus Simone Sou op percussie.
Donderdag 16 juli – Aanvang 20.30 uur − € 12,50
meer info en tickets

17 JULI  FESTIVAL DES JEUNES ARTISTES
Jaarlijks terugkerend festival met de beste acts uit de cabaretprogramma’s van de middelbare scholen Sophianum uit Gulpen, Bonnefantencollege en Porta Mosana College uit Maastricht.
Vrijdag 17 juli – Aanvang 20.30 uur − € 7
meer info en tickets

19 JULI  VOCAL CHORD
Van Halleluja van Leonard Cohen tot het Ave Maria van Caccini. Van Bohemian Rhapsody van Queen of MILK van U2 tot het Adagio van Albinoni. Voor sopraan Daphne Ramakers, mezzosopraan Lien Haegheman, tenor Pascal Pittie en countertenor Rob Meijers bestaan  er geen grenzen tussen pop en klassieke muziek. Geen wonder dat Vocal Chord inmiddels Il Divo van de Lage Landen wordt genoemd.  
Zondag 19 juli – Aanvang 16.00 uur − € 15
meer info en tickets

23 JULI AlexP met CANTO OSTINATO
De cultcompositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt, maar dan anders. Niet gespeeld op ‘echte’ instrumenten, maar via een computer op vier virtuele vleugels, ondersteund met gelijktijdig geprojecteerde beelden. Computerkunstenaar AlexP manipuleert tijdens het spelen instellingen in de zelfgeschreven software, die precies bepalen hoe elke virtuele vleugel bespeeld wordt. Een zinnenprikkelende ervaring!
Donderdag 23 juli – Aanvang 20.30 uur − € 10
meer info en tickets

25 JULI   ZO! GOSPEL CHOIR
Black gospel, zoals black gospel klinken moet: energiek, swingend, opzwepend, maar soms ook ingetogen en vol soul. En in een heel eigen stijl: met een super dynamische podiumpresentatie en een unieke internationale sound. Onder leiding van Berget Lewis, ‘Dutch Queen of Soul, R&B and Gospel’, brengt het multi-etnische Zo! Gospel Choir een avondvullende show waar de vonken vanaf spatten.
Zaterdag 25 juli – Aanvang 20.30 uur − € 20 / Vroegboekticket € 15
meer info en tickets

30 JULI  MICHELINE VAN HAUTEM en ERWIN VAN LIGTEN met CRÈME DE LA CRÈME DELUXE
In Crème de la Crème Deluxe brengt zangeres Micheline van Hautem de mooiste Franse versies van Nederlandse liederen en Engelse songs. Een prachtige collectie vertalingen van de hits van onder anderen Boudewijn de Groot en Frank Boeijen, maar ook van David Bowie, Nina Simone en Sting. Met gitarist Erwin van Ligten als begeleider.
Donderdag 30 juli – Aanvang 20.30 uur − € 15
meer info en tickets

VRIJDAG 31 JULI   SOUL MESSIAHS
Vorig jaar moesten ze afzeggen, dit jaar komen ze echt. The Soul Messiahs, goed voor een avondje hartverscheurende zwarte soul en rhythm & blues. Met knipogen naar de grote hits van illustere artiesten als Ike & Tina Turner, Otis Redding en Spencer Davis Group.
Vrijdag 31 juli – Aanvang 20.30 uur − € 12,50
meer info en tickets

2 AUGUSTUS  FRATELLI FIASCO met DE DWERG
Een poëtische voorstelling op de grens tussen droom en werkelijkheid. De komische en ontroerende dwerg brengt jong en oud in vervoering. Zonder een enkel mensenwoord, alleen met verbeeldingskracht. Vanaf 4 jaar.
Zondag 2 augustus – Aanvang 11.00 uur − € 7
meer info en tickets

6 AUGUSTUS CHRIS BANNISTER zingt JOHN DENVER
Vorig jaar in het voorprogramma van Keep it Cash, nu met een avondvullend concert in het grottheater: John Bannister, alias John Denver, op veler verzoek! De Britse zanger wekt de in 1997 verongelukte countryzanger op het podium tot leven. Komt dat zien en vooral horen!
Donderdag 6 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 12,50
meer info en tickets

8 AUGUSTUS  TUUR FLORIZOONE en ERIC VLOEIMANS
Trompettist Eric Vloeimans speelde vorig jaar – samen met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel − de sterren van de hemel in het openluchttheater. Dit jaar komt hij terug, nu met de Belgische accordeonvirtuoos en componist Tuur Florizoone, die enkele jaren geleden een onvergetelijke indruk achterliet in het theater. Nu staan deze giganten samen op het podium; een concert om maar uit te kijken!
Zaterdag 8 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 15,00
meer info en tickets

9 AUGUSTUS  POPPENTHEATER PIEPMUIS met WAAR IS DE RUPS?
Vrolijke peutervoorstelling over een kabouter, een eitje en een rups (2-6 jaar).
Zondag 9 augustus – Aanvang 11.00 uur − € 5
meer info en tickets

13 AUGUSTUS    WOOD AND WINDS met TREASURES OF ASIA
Muziek die je meeneemt naar bijzondere plekken in Azië: het immense Cambodjaanse tempelcomplex Angkor Wat, het plateland van Nepal of het Jigokunabi National Park in Japan. Met opzwepende ritmes maar ook meditatieve klanken brengen marimbaspeler Peter Wilms en saxofonist/fluitist Werner Janssen de luisteraar in Aziatische sferen.
Donderdag 13 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 10
meer info en tickets

VRIJDAG 14 AUGUSTUS      TIEMPOS NUEVOS
Temperamentvolle flamenco, gebracht door zangeres/gitarist Maria Marin, gitarist Edsart Udo de Haes, percussionist Jamie Peet en danseres Christina Hall. Vanuit hun achtergrond als klassiek gitarist gaan Maria en Edsart op zoek naar de flamenco van morgen: een flamenco zonder grenzen, die is beïnvloed door allerlei stijlen en genres. I.s.m. Ap Art Events.
Vrijdag 14 augustus – Aanvang 20.30 uur – € 12 (voorverkoop), € 15 (avondkassa)
meer info en tickets

15 AUGUSTUS    SUUS ZINGT TOON
Musicalster Suzan Seegers is inmiddels ook als soloartiest een naam. Met haar onewomanshow heeft het publiek haar als een vertederende liedjesvertolkster leren kennen. Nu wijdt ze een complete voorstelling aan haar beroemde streekgenoot Toon Hermans. SUUS zingt TOON is een hommage aan een van de grootste theaterpersoonlijkheden die Nederland rijk was.
Zaterdag 15 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 15
meer info en tickets

16 AUGUSTUS  OH NEE, NIET WEER EEN BOEK
Spel: Magali de Frémery  en Nicky ten Bosch
Olifant is jarig en geeft een feestje. Hij hoopt dat zijn vrienden leuke cadeautjes voor hem meenemen. Tot groot verdriet van Olifant geven al zijn vrienden een boek. Als hij per ongeluk met zijn slurf in een boek belandt, begint hij te lezen, en….Olifant ontdekt hoe leuk lezen is en hoe geweldig boeken zijn! De acteur en muzikant brengen met veel humor, spanning en muziek allerlei verhalen tot leven in een decor van grote boeken: een grappig boek, een zielig boek, een griezelboek en zelfs een kookboek.
Negen liedjes over boeken, lezen, letters en voorlezen ondersteunen de voorstelling die gemaakt is rondom het gelijknamige kinderboek.
Kinderen moeten niet alleen leren lezen, maar ook leren dat lezen leuk is! Van voorlezen naar zelf lezen. Na afloop kunnen de kinderen alle dieren ontmoeten en vertellen over hun eigen lievelingsboek.
Zondag 16 augustus – Aanvang 11.00 uur − € 7
meer info en tickets

DINSDAG 18 AUGUSTUS      GLOBAL ORCHESTRA
In 2008 ontstaat op initiatief van gipsy violist Tucsi Basily en Flairck voorman Erik Visser een uniek samenwerkingsproject: een orkest bestaande uit een groot aantal virtuoze zigeunermusici en akoestische instrumentalisten uit binnen- en buitenland. Global Orchestra is een symfonisch zigeunerorkest als verbond tussen de musici van Flairck, het Basily Gipsy Orchestra en wisselende solisten. I.s.m. Ap Art Events.
Dinsdag 18 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 15 (voorverkoop), € 17,50 (avondkassa)
meer info en tickets

20 AUGUSTUS   MAALSTROOM & JO FREYA
Keltische muziek, maar dan in een nieuw jasje: in de eigen nummers zitten invloeden van Ierse, Engelse en Nederlandse folk, in de traditionals klinkt de eigen sound van Maalstroom door. Tijdens dit concert spelen de vier zangers/muzikanten (viool, klarinet, gitaar, percussie) samen met de Engelse folk diva Jo Freya.
Donderdag 20 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 10
meer info en tickets

VRIJDAG 21 AUGUSTUS   TRIBUTE TO FRANK SINATRA & OTHER CROONERS
Een avondvullend programma met optredens van Crooners Echo (Amsterdam) en Michel en Anna Nita (met band).  Crooners Echo is de band van de Limburgse zanger/frontman Paul van Kessel die al geruime tijd furore maakt in de Randstad. In het voorprogramma de Limburgse zangers Michel en Anna Nita met band. Beide groepen brengen een ode aan Frank Sinatra maar ook andere crooners (jazz standards) passeren de revue. In samenwerking met Ap Art Events.
Vrijdag 21 augustus − Aanvang 20.30 uur − € 15 / VROEGBOEKTICKET € 12
meer info en tickets


22 AUGUSTUS  THE DUTCH EAGLES
Volgens Leo Blokhuizen zijn ze beter dan The Eagles zelf: The Dutch Eagles, al jaren de beste coverband van Nederland. Niet van echt te onderscheiden en toch origineel. De grote hits maar ook minder bekende liedjes komen voorbij van The Eagles en illustere tijdgenoten als Steely Dan en Crosby, Stills, Nash & Young. Omlijst met persoonlijke verhalen en anekdotes. Sluit je ogen en …
Zaterdag 22 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 20 / Vroegboekticket € 15
meer info en tickets

27  AUGUSTUS  ORLANDO FESTIVAL
Concert in het kader van het Orlando Festival met op het programma onder meer de avontuurlijke Sonate nr. 2 van Busoni met pianist Hardy Rittner en violist Mark Steinberg en het prachtige Klarinetkwintet van Mozart, uitgevoerd door het Schumann Quartett en klarinettist Alan R. Kay.
Donderdag 27 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 16
meer info en tickets

29 AUGUSTUS   BARRICADE met LEONI JANSSEN en IZALINE CALISTER
Leoni Jansen en Izaline Calister gaan als Sisters in Arms op zoek naar muziek die de wereld heeft veranderd. Die de mensen op de been hield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of gedurende de Apartheid. Waar was jij toen Free Nelson Mandela werd gezongen? Wat is het verhaal achter Big Yellow Taxi van Joni Mitchell? En waarom werd een heel continent geïnspireerd door Gracias a la Vida van Mercedes Sosa? De pers schreef over Barricade: ‘Een ontroerende ode aan een reeks beroemde en tijdloze protestliederen.’ Komt dat zien! The Times They Are A-Changin.
Zaterdag 29 augustus – Aanvang 20.30 uur − € 15
meer info en tickets

30 AUGUSTUS  ORLANDO FESTIVAL
Het programma van dit concert wordt later bekend gemaakt.
Zondag 30 augustus – Aanvang 11.00 uur – Gratis toegang
meer info

30 AUGUSTUS   OPERA 2.0 met El REY
Aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's (o.a. Verdi, Bellini, Mozart, Bizet en Puccini), gevat in een hedendaags verhaal. Dit verhaal is gebaseerd op de spraakmakende gebeurtenissen rondom politicus Jos van Rey. De voorstelling, uitgevoerd en geproduceerd door een volledig Limburgse cast, laat zien dat de emoties uit opera’s van alle tijden zijn. OPERA 2.0 bestaat uit: Suzan Seegers, verteller; Fenna Ograjensek, sopraan; Sef Thissen, bariton; Björn Bus, dirigent; Blazersensemble Helicon; Frans Pollux, verhaal.
Zondag 30 augustus – Aanvang 16.00 uur − € 15 / Vroegboekticket  € 12,50
meer info en tickets

ZATERDAG 5 SEPTEMBER       BALTUS & CO
De akoestische formatie Baltus & Co brengt Limburgstalige liedjes, afgewisseld met covers van muziek uit de jaren ’70. In het nieuwe programma Fragmente stellen de leden van de band zich via film, zang en gesproken woord aan u voor.  
Zaterdag 5 september – Aanvang 20.30 uur − € 8
meer info en tickets

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu