Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

  • Dit voorstelling is voorbij.

Bertolf – Bluefinger 

vrijdag 12 juli 2024 om 20:30 23:00

€25
  • Deuren open: 19:30 uur
  • Aanvang: 20:30 uur

“Bertolf goes bluegrass”. Als kind was Bertolf Lentink al gek op bluegrass, de mengeling van country en folk die zich kenmerkt door virtuoos akoestisch gitaarwerk. Hij werd bekend als singer-songwriter met gitaarpopliedjes en speelde eerder al in de band van Ilse de Lange en in Her Majesty maar dat hij ooit iets met bluegrass zou doen stond al veel langer vast. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee. Het resulteerde in een prachtige documentaire voor NPO’s Uur van de Wolf en een geweldig nieuw album ‘Bluefinger’. In het gelijknamige theaterprogramma brengt Bertolf met zijn band zijn nieuwe werk en de beste nummers en hits van eerdere platen, maar dan wel in volledig akoestische bluegrass-versies, gespeeld door de top van de Nederlandse bluegrass-scene. Ook vertelt Bertolf over de geschiedenis van bluegrass en speelt hij een aantal parels uit dit roemruchte repertoire.

Zang en gitaar: Bertolf Lentink | contrabas en zang: Natalie Schaap | mandoline en zang: Janos Koolen | viool: Joost van Es | banjo: Jos van Ringen | dobro: Caspar de Groen

Regie: Diederik van Vleuten

Volkskrant:
“Geen andere Nederlandse singer-songwriter klinkt zoals hij: zo verzorgd, warmbloedig, achteloos, ‘retro’ en eigentijds tegelijk, zo mooi gezongen bovendien.”  

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 950 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.