Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

OPERA DER FREISCHÜTZ

vrijdag 21 augustus 2020 om 20:30 - 22:30

€22

Twee nieuwe stichtingen, Het Productiehuis Valkenburg en Opera Compact, slaan de handen ineen om bijzondere openluchtopera’s te maken die zowel toegankelijk als vernieuwend zijn. Het eerste product van die samenwerking is de opera Der Freischütz van Carl Maria von Weber, die gaat over jager Max, die er alles voor over heeft om zijn geliefde Agathe voor zich te winnen. Daarvoor moet hij met een duivelse ‘vrijkogel’ een ‘proefschot’ lossen, dat zijn doel niet mag missen…

De duistere, magische vertelling waar de natuur en de omgang daarmee door de mens centraal staan, past perfect bij de sprookjesachtige omgeving van een openluchttheater in combinatie met de oude traditie van de schutterijen in Limburg. Componist/arrangeur Jesse Passenier is uitgenodigd om de partituur  te verwerken tot een herkenbare, maar tevens vernieuwde en spannende Freischütz. De opera wordt ingekort tot 1 uur en 15 minuten. De lokale schutterijen werken mee aan deze productie, waardoor een bijzondere combinatie ontstaat van Limburgse volkscultuur en opera. 

Dirigent – Enrico Delamboye; regisseur – Sybrand van der Werf; Koor – projectkoor; orkest – Mosa Saxofoonkwartet, Southern Brass, hoorns uit de hoornklas Conservatorium Maastricht, dwarsfluit/piccolo, contrabas en slagwerk; solisten − Dirk Schmitz, Fenna Ograjensek, Thomas Bonni, Bibi Ortjens.

Vrijdag 21 augustus – 20.30 uur − € 22
Zaterdag 22 augustus – 20.30 uur – € 22
Zondag 23 augustus – 15.30 uur − € 22

Gegevens

Datum:
vrijdag 21 augustus 2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
€22
Voorstelling Categorie:
Voorstelling Tags:
Website:
https://www.hetproductiehuisvalkenburg.nl/