Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

  • Dit voorstelling is voorbij.

From the East into the West – Shantalla

vrijdag 21 juli 2023 om 20:30 22:30

€22,50
From the East into the West - Shantalla

Folkband Shantalla ontstond in 1999 België, maar vijf leden zijn Iers en zangeres Helen Flaherty is Schots. De titel van hun show is ook de titel van hun nieuwste cd: From the East into the West, met daarop traditionele en moderne nummers uit Ierland, Schotland en andere Europese landen. Als onderdeel van de Ierse en Schotse diaspora is Shantalla zich bewust van hun roots en tradities. Ze beschouwen het als deel van hun missie om hun cultuur zo breed mogelijk te promoten.
De Ierse, Schotse en Bretonse muziek en liederen op het nieuwe album zijn de levende expressie van de cultuur en het erfgoed van een volk dat omschreven kan worden als de ‘vaders van Europa’ – de Kelten. In de loop van vele eeuwen werden ze verdrongen uit hun oorsprong in het Oosten, waarbij ze een cultureel spoor achterlieten. Ook tegenwoordig is er een mensenstroom van Oost naar West ontstaan; mensen die op zoek zijn naar een beter en vredig leven. Sociale onrechtvaardigheid vormt dan ook een belangrijk thema in de nummers op het nieuwe album.

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 950 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.