Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

Huub Claessens and Friends

vrijdag 30 augustus 2024 om 20:30 23:00

€22,50
  • Deuren open: 19:30 uur
  • Aanvang: 20:30 uur

Internationaal gevierd bas-bariton en saxofonist Huub Claessens uit Ulestraten komt met zijn muzikale vrienden – pianist Egbert Derix en Metropole Orkest saxofonist Leo Janssen – naar het openluchttheater voor een onvergetelijke concertavond. 

Egbert en Leo schitterden al tijdens meerdere concerten en opnames. Leo en Huub kennen elkaar al ruim 45 jaar en studeerden aanvankelijk samen bij saxofoondocent Norbert Nozy. Drie verschillende disciplines, die elkaar in zielsverwantschap ontmoeten.

Voor de pauze staat de indrukwekkende liederencyclus ‘Wandern’ op het programma, die grotendeels is gebaseerd op gedichten van Egbert Derix’ vader Jan Derix (1936-2009) en die Egbert in het Duits vertaalde en op muziek zette. ‘Wandern’ krijgt in de uitvoering door Huub en Egbert een bijzondere dimensie door de toevoeging van saxofoon en flügelhorn.

Na de pauze staat de iconische opname uit de jaren ’60 van John Coltrane (sax), Johnny Hartmann (zang) en McCoy Tyner (piano) centraal. Met liederen zoals Lush Life, You are too Beautiful en My one and only Love. Echter in een eigen spiritueel jasje, waarbij een kruisbestuiving tussen klassiek en jazz niet is uit te sluiten…

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 950 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.