Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

  • Dit voorstelling is voorbij.

Moet je horen 2 – Lisanne Soeterbroek

zondag 18 juni 2023 om 11:00 12:30

€20 incl. koffie en vlaai

Nieuwe kamermuziekserie in het openluchttheater. Op vier zondagmorgens ontvangt muziekcriticus Jos Frusch, voormalig directeur van Openluchttheater Valkenburg, een uniek dubbeltalent uit de wereld van de klassieke muziek en jazz.
In de tweede aflevering Lisanne Soeterbroek, violist en portretfotograaf. Met medewerking van het Vespucci Kwartet. Op het programma onder meer het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert.

De Sittardse Lisanne Soeterbroek (1984) debuteerde op haar veertiende in het Amsterdamse Concertgebouw en trad sindsdien op als soliste met vele orkesten in de hele wereld. Sinds 2013 is ze concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra. Ook is ze primarius van het Vespucci strijkkwartet. In 2020 startte Lisanne haar eigen fotostudio waarin ze zich toelegt op portretfotografie.

Met zijn veertiende strijkkwartet Der Tod und das Mädchen kwam Franz Schubert als kwartetcomponist tot volle wasdom. Het kwartet dankt zijn naam aan het gelijknamig lied waarop het is gebaseerd. Het wordt door velen beschouwd als een van de beste werken uit de kamermuziekliteratuur.


Jos Frusch gaat met zijn gast in gesprek, onder meer aan de hand van een door de gast meegebracht video- of audiofragment, en licht de muziek toe die ten gehore wordt gebracht

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 1000 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.