Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

  • Dit voorstelling is voorbij.

Raymond van het Groenewoud

zaterdag 15 juni 2024 om 20:30 23:00

€27,50
  • Deuren open: 19:30 uur
  • Aanvang: 20:30 uur

Het is al meer dan 50 jaar dat hij in het vak zit, hij heeft gezongen in
Aalst, Peutie, Zwevezele, Genoelselderen en euh Valkenburg én hij komt terug!
Heel trots zijn we op de komst van één van de meest authentieke woordkunstenaars van de lage landen; de immer swingende, iconische Raymond van het Groenewoud!
De man achter klassiekers als Meisjes, Je Veux de l’amour, Maria Maria ik hou van jou, Chachacha, Vlaanderen Boven en Twee Meisjes.

Raymond zal in Valkenburg oud en nieuw werk (zijn zojuist verschenen nieuwe plaat Egoist is uitstekend ontvangen) ten gehore brengen. De immer zichzelf zijnde Raymond is niet alleen zanger, gitarist en pianist, die kan rocken én romantische ballads zingen, maar hij is ook een ingenieuze en geestige tekstdichter. Als entertainer bespeelt hij zijn publiek, dat uit volle borst meezingt met zijn bekende hits. Of blijft muisstil, als hij een van zijn fameuze ballads inzet.

Raymond van het Groenewoud is een begrip op de Belgische en Nederlandse podia sinds het midden van de jaren zeventig. Met zijn tweede album Nooit Meer Drinken uit 1977 zette hij zichzelf op de kaart. Niet in het minst door het lied Meisjes, waarin de jongedames als het “mooist op aard” worden bezongen. Menige puritein viel over het nogal gewaagde taalgebruik in dit nummer, zoals het zinnetje: ‘Ze komen zelden klaar meneer.’ Politieke correctheid moest nog uitgevonden worden. Als de situatie daarom vraagt, past Raymond zijn teksten aan.
Raymond deed iets wat tot dat moment ongehoord was, namelijk te rocken op de Nederlandse taal. Van meet af aan bleef en zijn toenmalige begeleidingsband De Centimeters ver weg van kleinkunst. Tegelijkertijd hadden zijn teksten juist de tekstuele finesse die in dat genre zo gewoon is.


Op gezette tijden scoort Raymond een hit, waarvan de ballad Je Veux De l’Amour (1980) een van de meest aansprekende is. Zonder enige twijfel is het op gospelmuziek gebaseerde De Liefde Voor Muziek zijn grootste hit. Aan beide kanten van de grens bereikte het in 1991 de nummer 1-positie in de hitparade. Andere bekende hits zijn Chachacha, Vlaanderen Boven en Maria, Maria, Ik Hou Van Jou. Op zijn zojuist verschenen en lovend ontvangen nieuwste plaat ‘Egoist’ toont Raymond zich overigens allesbehalve egoistisch en deelt hij zijn uitzonderlijke talent met ons in 12 nieuwe ijzersterke liedjes, soms van een bedriegelijke eenvoud maar altijd origineel en speels.

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 950 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.