Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

  • Dit voorstelling is voorbij.

Rembrandt Frerichs, Sterre Konijn en Merel Vercammen – Ode aan de Dagdroom

donderdag 17 augustus 2023 om 20:30 22:45

€22.50

Na het succes van hun gedroomde debuut ‘Nachtlicht’ was het onvermijdelijk dat er een vervolg kwam: Ode aan de Dagdroom. In dezelfde avontuurlijke sterrenbezetting presenteren Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen en Sterre Konijn nu een programma over de dag. Het repertoire bevat krakers uit de klassieke muziek, popmuziek en wereldmuziek, maar ook eigen werk.

In een tijd waarin elke minuut efficiënt benut moet worden, brengen ze een ode aan de dagdroom, aan de fantasie tijdens de verveling, aan de aandacht voor het onbelangrijke, de inspiratie door de leegte.
Naast krakers uit de klassieke muziek, popmuziek en wereldmuziek, bevat het programma ook eigen werk. Werk dat meestal ontstond in een onbewaakt moment.

Rembrandt Frerichs: piano en tekst
Sterre Konijn: zang, duduk en tekst
Merel Vercammen: viool, vibrandoneon en tekst

Sterre Konijn is een multitalent dat met haar interesse in muziek, taal en theater een veelzijdige concertpraktijk heeft opgebouwd. Ze zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek en van jazz tot klassieke avant-garde, speelt in muziektheaterproducties en speelt daarnaast viool, theremin en duduk. Ze componeert, improviseert, arrangeert, vertaalt en werkt graag samen met artiesten uit allerlei disciplines en genres.

Rembrandt Frerichs is jazzpianist en wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). Hij ‘speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen’ (Trouw).


Merel Vercammen is klassiek violist en improvisator. Ze studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen, en was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Als soliste trad Merel onder meer op in de vioolconcerten van Beethoven, Brahms en Otto Ketting. In 2022 speelde ze de wereldpremière van het Pianotrio van Evgeny Kissin. Daarnaast ontwikkelde ze interactieve voorstellingen over muziek en het brein en houdt ze zich bezig met improvisatie. Haar interesses in muziek en wetenschap komen samen in haar festival SNAAR in TivoliVredenburg.

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 1000 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.