Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

  • Dit voorstelling is voorbij.

UITVERKOCHT: Metropole Orkest & Richard Bona

zondag 3 september 2023 om 20:00 22:00

€34

Een muzikale tractatie van de hoogste orde deze samenwerking tussen het meest toonaangevende niet-klassieke orkest ter wereld uit Nederland en een virtuoze en charismatische bassist en zanger uit Kameroen.

Net als het Metropole Orkest staat Richard Bona bekend om zijn liefde voor het mixen van jazz met zijn muzikale roots en invloeden van wereld- en popmuziek.

Bona begon in Kameroen als multi-instrumentalist, de muziek van Jaco Pastorius inspireerde hem om zich te specialiseren als basist. Hij wordt geroemd om zijn virtuoze spel. Sinds zijn solodebuut Scenes from my Life uit 1999 is het ook zijn stem die de aandacht trekt. In de hypnotiserende klanken van zijn moedertaal Duala zingt Bona op meesterlijke wijze jazz, latin, pop, afrobeat en funk. Met het Metropole Orkest, onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza, brengt Richard Bona orkestrale versies van zijn beste werk en nieuw gecomponeerde muziek. Ze werkten eerder succesvol samen, onder andere tijdens de Quincy Jones Prom 2016 in de Royal Albert Hall in Londen.


Richard Bona begon al op jeugdige leeftijd muziek te maken op de balafoon (soort marimba) en tal van zelfgemaakte instrumenten. Na muziekstudies in Duitsland en Frankrijk, verhuisde hij in 1995 naar New York, waar hij zijn sporen ruimschoots verdiende. Hij speelde onder anderen met Harry Belafonte, Branford Marsalis, Chaka Khan, Bobby McFerrin, Herbie Hancock, Salif Keita, Pat Metheny en Harry Connick Jr.

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 950 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.