Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

UITVERKOCHT: Suzanne Vega – Old Songs, New Songs and Other Songs

zaterdag 3 augustus 2024 om 20:30 23:00

€35
  • Deuren open: 19:30 uur
  • Aanvang: 20:30 uur

Suzanne Vega, de New Yorkse folkwereldster komt naar Valkenburg!

Vega is zonder twijfel een van de meest vooraanstaande songwriters aller tijden. Met haar liedjes richt de Grammy-award winnende zangers zich vooral op het stadsleven, de gewone mens en onderwerpen uit de echte wereld. Suzanne Vega is bij wie Taylor Swift de mosterd haalde voor haar folkplaten.

Maar liefst 30 jaar geleden was haar stem voor het eerst op de radio te horen. Sindsdien behoort ze tot de top der songwriters en kan iedereen klassiekers als “Tom’s Diner”, “Luka” & “Marlene on the Wall” moeiteloos meezingen.

Vega’s vaak poëtische liedjes zijn opmerkelijk beknopt en ingetogen en onmiddellijk herkenbaar. Sinds de release van haar veelgeprezen debuutalbum uit 1985 is ze een van de leidende figuren van de folkrevival en gaf ze concerten in de bekendste zalen ter wereld. Bekend om haar uitvoeringen die diepe emoties overbrengen, wordt Vega’s kenmerkende, ‘heldere, onwankelbare stem’ (Rolling Stone) door The Washington Post beschreven als ‘een koel, droog, met schuurpapier geborsteld bijna-gefluister’, waarbij NPR Music opmerkt dat ze al haar hele carrière ‘vitale, vernieuwende muziek’ maakt.

Suzanne Vega wordt op het podium vergezeld door haar vaste gitarist, Gerry Leonard. Met Leonard, die naast zijn werk met Suzanne Vega ook zijn sporen verdiende aan de zijde van o.a. David Bowie, Rufus Wainwright en Cyndi Lauper, brengt Suzanne Vega in ons openluchttheater een carrière-omvattende show met natuurlijk favorieten als Tom’s Diner, Luka, Marlene on the Wall en meer! 

Tom’s Diner – Live on Tour (2022)
Luka – Live on Tour (2023)

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 950 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.