Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

  • Dit voorstelling is voorbij.

Vincent Kusters & Kasper Schonewille 

zondag 16 juni 2024 om 11:00 13:00

€20,00
  • Deuren open: 10:00 uur
  • Aanvang: 11:00 uur

Twee bijzonder getalenteerde Limburgse musici – bariton Vincent Kusters en pianist Kasper Schonewille – hebben een monument uit de canon van de klassieke muziek op hun repertoire genomen: Die schöne Müllerin van Franz Schubert.

Zij zullen deze prachtige liederencyclus uitvoeren in het openluchttheater in het kader van de kamermuziekserie op zondagochtend.

Vincent Kusters is een veelgevraagd concert- en liedzanger met een voorkeur voor het romantische lied, in het bijzonder Schubert. Voor zijn liedvertolkingen won hij diverse nationale en internationale prijzen.

Kasper Schonewille studeerde in 2018 af aan de Robert-Schumann-Hochschule van Düsseldorf bij Paolo Giacometti. Met zijn Mendelssohn-project (cd, boekje met eigen tekeningen en optredens) trok hij sindsdien nationale aandacht. Kasper bespeelt een historisch instrument van Erard, de belangrijkste pianobouwer uit de muziekgeschiedenis.

Franz Schubert, de grootmeester van de klassieke liedkunst (hij schreef meer dan 600 liederen) componeerde de liederencyclus Die schöne Müllerin in 1823 op 20 gedichten van Wilhelm Müller. Het bekende eerste lied uit de cyclus, Das Wandern ist des Müllers Lust, zet meteen de toon: de romantische zoektocht van een eenzame jongeman, op zoek naar werk, lees: op zoek naar zichzelf. Hij ontmoet een aantrekkelijke molenaarsdochter met alle daarmee samenhangende gevoelens van liefde, hoop en twijfel, waarna teleurstelling overgaat in wanhoop en dood. De natuur neemt in deze gebeurtenissen een concrete gestalte aan en is onlosmakelijk onderdeel van het gehele decor.

BEZOEKERSINFO

Route en parkeren
Kijk hier voor ons contactgegevens, routegegevens en parkeerinformatie.
Pinnen in het theater
In dit theater kunt u alleen maar pinnen.
Zitplaatsen
Het openluchttheater heeft 950 zitplaatsen. Deze zijn niet genummerd, ieder zoekt een plekje op de banken van de tribune.
Openingstijden
De hekken van Openluchttheater Valkenburg zijn in principe één uur voor aanvang van de voorstelling geopend.
Weersverwachting
Voorstellingen in het openluchttheater gaan zo mogelijk altijd door.
Rookbeleid
Niet roken op de tribunes, tijdens de pauze wel op het terras.
Mindervaliden
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.