Gedeelde tickets

Tickets die via Stager gekocht zijn, kunnen worden gedeeld. Dit is handig als je bijvoorbeeld samen tickets koopt, maar niet op hetzelfde moment naar het theater komt. Degene die de tickets koopt, ziet altijd alle tickets en kan een of meerdere tickets delen.

Om te voorkomen dat hij / zij per ongeluk het gedeelde ticket zelf gebruikt bij de entree staat er gedeeld door de barcode en QR code. Deze zijn dan ook niet te scannen bij de poort.

In deze handleiding gaan we ervan uit dat je de tickets in het Nederlands hebt besteld. Als je de tickets in een andere taal hebt besteld, dan zijn de schermen en benamingen ook in die taal.

Klik hier voor uitleg over hoe een ticket te delen

Klik hier voor als je per ongeluk een ticket hebt gedeeld en dat ongedaan wil maken (dus de QR code en barcode op je ticket weer helemaal zichtbaar wil maken)

Het delen van een ticket

Om een ticket te delen, ga je naar de mail met de ticketlink die je gekregen hebt. Klik hier op Download tickets.

Je ziet nu het hiernaast getoonde scherm. Klik op Deel tickets.

Klik op Te delen om het scherm. Je ziet nu alle tickets staan, die je gekocht hebt en nog niet gedeeld zijn.

Klik op het ticket dat je wil delen. Het menu klapt nu open, zoals hiernaast.

Je kunt in het veld waar gedeelde link staat iets invullen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar als je meerdere tickets deelt, kun je zo bijhouden aan wie je welk ticket hebt gegeven.

Klik op Deel 1ticket om het ticket daadwerkelijk te delen.

Je hebt nu het ticket gedeeld. Nu moet de persoon voor wie dit ticket bedoeld is, het nog krijgen.

Klik nu op Kopieer (ticketnaam). In het voorbeeld hiernaast Kopieer Laatkomer. (Let erop dat het vinkje er staat). Je hebt de ticketlink voor dit ticket nu op het klembord van je computer zitten.

Je kunt nu met control+v of rechtermuisknop en dan voor plakken kiezen deze link in een mailtje of appje plakken en naar de persoon in kwestie sturen. Die kan de link dan gebruiken om het ticket te downloaden.

Als je met een telefoon deze handleiding volgt: bij de meeste telefoons wordt plakken zichtbaar als je met je vinger op het scherm blijft drukken.

Eventueel kun je deze handleiding meermaals volgen om meerdere tickets te delen. Je kunt ook achteraf op een gedeeld ticket klikken om de link weer te kopiëren en te versturen.

Delen ongedaan maken

Als je (per ongeluk) een ticket hebt gedeeld en je wil dat ongedaan maken, dan ga je naar de mail die je hebt gekregen om de tickets te downloaden en klik je op Download Tickets.

Je ziet het hiernaast getoonde scherm. Klik op Deel Tickets.

Onder het kopje gedeeld zie je de tickets die gedeeld zijn. Het kan zijn dat ze een naam hebben (zoals hiernaast Laatkomer), maar zeker als je per ongeluk een ticket gedeeld hebt zullen ze waarschijnlijk Gedeelde link en dan een nummer heten. Klik op het ticket, waarvan je het delen ongedaan wil maken.

Er klapt nu een scherm open. Klik op Trek gedeelde link in.

Een menu wordt nu zichtbaar, waarin je wordt gevraagd om dit te bevestigen. Klik op Ja, trek in.

Nu zie je dat achter dat ticket de tekst Ingetrokken staat. De ticketlink is nu niet meer geldig en als je deze link aan iemand anders hebt gegeven, dan zal die het ticket niet meer kunnen downloaden. Hou er wel rekening mee dat als de persoon het ticket al gedownload heeft, dit nog steeds geldig is. De persoon in kwestie kan dat ticket dus gebruiken aan de poort en alleen bij de eerste zal het ticket werken. Diegene die als twee met het ticket komt zal “rood” scannen.

Eventueel kun je als dat nodig is, op dezelfde manier van meerdere tickets de gedeelde link afhalen.

Klik als je klaar bent op terug.

Je kunt nu op Download tickets klikken om de tickets zonder “Gedeeld” door QR code en barcode te downloaden.