Wanneer gaat het theater open?
Het theater gaat één uur voor de voorstelling open.

Waar kan ik mijn kaartjes kopen?
Online: www.openluchttheater-valkenburg.nl. Bij elke voorstelling in ons programma is er een ticketknop waarmee direct kaarten voor die voorstelling gekocht kunnen worden.

  • Via onze voorverkoopadressen
  • En natuurlijk aan onze eigen kassa die één uur voor de voorstelling open gaat.

Kan ik zitplaatsen reserveren?
Wij hanteren geen reserveringssysteem. Wilt u zeker zijn van een plaats voorin het theater, dan adviseren wij u om op tijd te komen.

Moet ik voor mijn kinderen ook kaartjes kopen?
Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang uitgezonderd baby voorstellingen of expliciet aangegeven.

Wanneer krijg ik vroegboek-korting?
Voor sommige voorstellingen geven wij op de eerste 150 kaarten die via de website verkocht worden vroegboek-korting. Raadpleeg hiervoor het programma op onze website, wacht niet te lang want op = op. Het theater heeft geen aparte kinder- of senioren-korting.

Waar kan ik parkeren?
Het beste is om de parkeerplaatsen tegenover en/of naast pretpark de Valkenier te gebruiken (Prins Bernhardlaan). Dit zijn betaalde parkeerplaatsen (tot 20:00 uur, daarna is het gratis parkeren). Om vanaf de parkeerplaatsen bij het theater te komen loopt u of langs de Polfermolen schuin tegenover het theater, of over de brug langs het appartementencomplex Diepengaerde, dat recht tegenover het theater ligt. Zie ook de contactpagina.

Zijn jullie ook met openbaar vervoer bereikbaar?
Jazeker, ook met openbaar vervoer (bus en trein) zijn wij te bereiken. Klik op onderstaande button voor een reisadvies naar station Valkenburg.

Vanaf station Valkenburg steekt u rechtdoor de straat over naar de Wehryweg (langs hotel Tummers) naar beneden. Onderaan steekt u de Geneindestraat over en loopt u naar links en even verderop neemt u de straat naar rechts (Koningin Julianalaan). Waar deze straat afbuigt naar links loopt u verder rechtdoor naar de Emmalaan. Op het einde van die laan loopt u rechtsaf de Plenkertstraat in. Hier loopt u voorbij de Polfermolen, even verder aan de linkerkant bevindt zich het openluchttheater. (+/- 10 min lopen.). Zie ook de contactpagina.

Is het theater toegankelijk als ik slecht ter been ben?
Ons theater is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Aangezien het theater zich achter een heuvel in de bosrand bevindt kan een handje hulp noodzakelijk zijn. Hiervoor kunt u vooraf bellen met ons theater, zie contactpagina. Ook zijn er 4 gehandicaptenparkeerplaatsen schuin tegenover het theater. Voorin het theater, net voor het podium zijn er gereserveerde plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers. En vanaf het seizoen 2016 is er ook een mindervalidentoilet.

Oeps! ik ben verhinderd… kan ik mijn geld terugkrijgen?
Helaas kunnen wij geen verkochte tickets terugnemen. Misschien kunt u er iemand anders blij mee maken?

Is er ook horeca aanwezig?
Het horecaterras gaat één uur voor de voorstelling open en blijft tot na de voorstelling in bedrijf.  U kunt hier terecht voor een lekker glas fris, een koud biertje of een goed glas wijn. Ook koffie en thee zijn verkrijgbaar, net als kleine versnaperingen.

Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen?
Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen in het theater, wij helpen u graag op ons horeca-terras.

Zijn er ook toiletten in het theater?
Er zijn voldoende dames en heren wc’s aanwezig, wij beschikken vanaf het seizoen in 2016 ook over een mindervalidentoilet.

Mag ik roken in het theater?
Op de tribunes geldt een rookverbod, tijdens de pauze mag wel op het horecaterras of buiten de poort van het theater worden gerookt. Tijdens kindervoorstellingen is het hele theater, dus ook het horecaterras rookvrij.

Mag ik mijn hond mee het theater innemen?
Hulphonden zijn uiteraard altijd welkom bij ons, maar ook andere aangelijnde honden die zich rustig gedragen, zijn welkom in ons theater. Wij gaan er dan wel vanuit dat uw hond geen overlast veroorzaakt voor andere bezoekers.

Hebt u een kledingadvies?
Het theater ligt in een bosrijke omgeving waar het ’s avonds afkoelt, dus een jasje of vestje is aan te raden. Tegen een kleine vergoeding zijn er ook plaids beschikbaar.

Wat gebeurt er bij regen?
Als het weer tegen zit, worden er regenponcho’s uitgedeeld. Bij extreme regenval wijken we uit naar een vervangende locatie. Raadpleeg bij twijfel de website www.openluchttheater-valkenburg.nl of bel met onze kassa.

De eindtijd op de website wijkt af van de werkelijke eindtijd!
Wij kunnen van te voren nooit inschatten wat de werkelijke eindtijd zal zijn. Wij zullen u daarom op onze en op andere websites een geschatte eindtijd geven. Het openluchttheater is niet verantwoordelijk/aansprakelijk voor een kortere of langere duur van een voorstelling.

Mag ik opnames en of foto’s maken?
U mag tijdens de meeste voorstellingen foto’s maken, zolang u andere bezoekers en de artiesten hier niet mee hindert (denk aan uw flitser!). Als een artiest niet wil dat er opnames worden gemaakt, dan wordt dit voor de voorstelling kenbaar gemaakt.  Verder gaan wij er uiteraard van uit dat u smartphones op stil zet tijdens de voorstelling!

Help! Ik heb mijn teen gestoten/een splinter in mijn vinger!
Geen nood. Tijdens elke voorstelling zijn er vrijwilligers aanwezig die BHV’er en/of EHBO’er zijn. Zij zullen u graag helpen met uw blessure/klacht.

O nee! Ik ben mijn oorbel kwijt!
Wij helpen u graag mee zoeken, maar het openluchttheater valkenburg is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van goederen tijdens uw bezoek aan ons theater.

Wat is jullie adres?

klik hier voor ons adres, contactgegevens, routebeschrijving en parkeerinformatie.