U staat geboekt voor een optreden in het openluchttheater, en nu?
Bekijk hier de praktische tips en technische specs.

Bereikbaarheid
Openluchttheater Valkenburg is uitgehouwen in een rotswand. Dat betekent dat de locatie moeilijk bereikbaar is voor auto’s. Vanaf de kassa aan de Plenkertstraat loopt een weg omhoog tot aan de kleedkamers.

De oprit/toegangsweg is zeer smal en kent een scherpe bocht. De weg is zeer steil en doodlopend, keren is niet mogelijk. In de bocht is er een parkeerplaats die gereserveerd is voor onze eigen technicus.

De route naar de kleedkamers is op z’n smalste punt 2.50 meter breed en bevat een scherpe bocht.
Daardoor kunnen alleen kleine vrachtauto’s naar boven.

Laden en lossen is naast de ingang van de kleedkamers, deze ligt op hetzelfde niveau als het podium (zowel grottheater als hoofdpodium).
Omdat de weg ook als vluchtroute dienstdoet, kan slechts één auto boven blijven staan. Alle andere auto’s kunnen – na laden en lossen − parkeren op de grote parkeerplaats aan de Prins Bernhardlaan. Die ligt op 250 meter loopafstand van de ingang van het theater.

Kleedkamers
Openluchttheater Valkenburg heeft twee kleedkamers. Elke kleedkamer heeft een douche en een toilet. Naast de kleedkamers ligt een kleine keuken met alle voorzieningen.
De kleedkamers zijn via een overdekte doorgang verbonden met het grottheater en van daaruit met het hoofdpodium.

Grottheater
Het grottheater is overdekt en afsluitbaar via een grote glazen wand. Er kunnen ongeveer honderd stoelen worden geplaatst. Het grottheater kan verwarmd worden. Er is een klein podium, bij goed weer kan de glazen wand worden weggeschoven. Dan biedt het grottheater plaats aan 150 bezoekers.

Hoofdpodium
Het hoofdpodium heeft een grillige vorm. Aan de tribunezijde is het bijna dertien meter breed en ongeveer negen meter diep. Dit deel van het podium heeft een overkapping in de vorm van een ‘bladerdak’.

Tribune
De oplopende tribune – het theater heeft de vorm van een amfitheater – bevat 25 rijen. Alle rijen zijn voorzien van banken, met maximaal 950 zitplaatsen. Daarbij is rekening gehouden met een te overdekken plek voor de geluidsregie in het midden van de tribune. Die plek is tot drie meter breed.

Horeca
Openluchttheater Valkenburg heeft een pauzevoorziening (horeca-eiland) naast de tribune. Vóór het horecahuisje is een open ruimte (max. 250 bezoekers) waar mensen in de pauze kunnen vertoeven.
Helemaal boven naast de tribune is er een tweede horecaplatform. Hier is een overkapping (Romneyloods) waar gasten kunnen worden ontvangen en gecaterd.

Licht & Geluid
Voor meer informatie over licht en geluid en voor specifieke vragen en wensen kunt u mailen naar techniekolt@gmail.com